OVER MIJ

OVER MIJ

COACHEND OF AUTHENTIEK LEIDING GEVEN KAN JE LEREN.
Daar stond ik dan, net aangesteld als leidinggevende van een team. Ik zat vol nieuwe ideeën en was vast van plan het helemaal anders aan te pakken dan mijn voorganger. Ik ging vooral een warmer, menselijker beleid voeren, waarbij ik zeker mezelf zou blijven. En ik zou de kwaliteiten van de medewerkers centraal stellen, dat stond vast.
Maar hoe naïef kon ik zijn? Na een paar maanden had ik door dat mijn functie herleid werd tot ‘het uitvoeren van ideeën van de andere directieleden’. Ik werd dagelijks het veld ingestuurd om beslissingen te gaan verdedigen, waar ik zelf niet achter stond en die in strijd waren met mijn waarden. Gevolg: ik werd diep ongelukkig, voelde mij niet gesteund en nam uiteindelijk ontslag.
Nu, zovele jaren later, heb ik daar spijt van. Ik kon zoveel meer betekend hebben voor de medewerkers als ik gewoon mijn hart gevolgd had, als ik toen meer geweten had over coachend of authentiek leiderschap.
Waarom wringen zoveel leidinggevenden zich in een rol, waar zijzelf en hun medewerkers niet gelukkig van worden? Zonde toch?
Het onderwerp leiderschap heeft me nooit los gelaten en ik vind het mijn missie om leidinggevenden te ondersteunen en te coachen in authentiek leiderschap.

KATRIEN IN EEN PAAR TREFWOORDEN:

Ik ben leiderschapscoach en kan dus per definitie goed luisteren, maar het is niet de bedoeling dat ik voortdurend luister. Ik zet mensen graag in beweging om over zichzelf na te denken, door vragen te stellen, soms ook confronterende vragen.
Ik hou van actie, ik wil vooral dat dingen vooruit gaan en heb het niet zo voor getreuzel. Mijn omgeving noemt mij wel eens veeleisend, maar voor mij is dit de enige weg naar resultaat. Ik hou van eenvoud en maak de dingen niet complexer dan ze al zijn.
Ik heb graag dat mensen hun mening durven zeggen. ‘Voor mij is het eender’ is een uitspraak waar ik jeuk van krijg.
Maar wees gerust, ik heb ook mijn toffe kanten: als ik merk dat iets niet lukt of dat een extra duwtje nodig is, dan geef ik dat met veel plezier. En last but not least… ik blijf altijd positief, no matter what happens.

SAMENWERKEN?

Denk je dat ik de coach ben die jouw leiderschapsstijl naar een hoger niveau kan tillen, vul dan mijn intakeformulier in via onderstaande knop. Ik neem binnen de 24 uur contact met je op voor een gratis sessie. Tot binnenkort!

Denk je dat ik de coach ben die jouw leiderschapsstijl naar een hoger niveau kan tillen?

Ja, ik wil een gratis sessie.